رازهای گوگل را بشناسید
بر اساس یافته های ویکی پدیا ، شرکت آمریکایی گوگل توسط لری پیج Larry Page و سرگی برین Sergey Brin در 4 سپتامبر 1998 به ثبت رسید و فروش اولیه سهام این شرکت به عنوان یک شرکت خصوصی در اوت 2004 انجام پذیرفت.
هدف از تاسیس این شرکت ، سازماندهی کردن اطلاعات جهان و دسترس پذیر کردن آن برای عموم مردم جهان اعلام گردید. رشد انفجاری این شرکت در حوزه های مختلف فن آوری اطلاعات از جمله جستجوی اینترنتی ، رایانش ابری ، ساخت کامپیوترهای کوانتومی ، خودروهای خودران و تولید انواع نرم افزار در سطح جهانی ملموس می باشد.
نگاهی گذرا به تاریخ تحول این شرکت گویای این واقعیت است که لری پیج و سرگی برین دانشجویان دوره دکتری دانشگاه استنفورد بودند و در ابتدا نام مستعار موتور جستجوی خود را بک راب BackRub گذاشتند، زیرا این سیستم برای تخمین اهمیت یک سایت، بر اساس بک لینکها عمل می کرد.به اعتبار سایت دیجیاتو ، لازم به بازگویی است که اشتهار سرگی برین به خاطر مهارتش در ریاضیات بود و لری پیچ هم به خاطر علاقه اش در حوزه ارتباط با اینترنت شناخته شده بود و در راستای همین علاقهاش الگوریتمی تحت عنوان PageRank ایجاد کرد. ایجاد این الگوریتم که هم نام پیچ بود، جرقه آغازین به وجود آمدن موتور جستجوی گوگل و ردهبندی نتایج جستجو در آن به شمار می آمد. این موتور جستجو برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ میلادی در شبکه خصوصی دانشگاه استنفورد به کار گرفته شد.
در حال حاضر گوگل کروم (google chrome) مرورگر چند پلتفرمی (Cross-Platform) متعلق به شرکت گوگل بوده و برای اولین بار در سال 2008 برای سیستم عامل ویندوز منتشر گردید و سپس در سال های آتی برای لینوکس ، ios و اندروید گسترش یافت.لازم به توضیح است کهبخش مهمی از کد منبع آن متعلق به پروژه نرم افزاری متن باز گوگل کرومیوم (Google Chromium) می باشد.از سال 2016 میلادی نسخه های 32 بیتی و 64 بیتی پایدار برای سیستم عامل ویندوز انتشار یافته است . برای سیستم عامل های لینوکس و مک او اس تنها نسخه 64 بیتی در دسترس می باشد.